Tuesday, 10 July 2012

‘Speaker Atau Badut Sarkas???’




On the side of barisan speaker ZRBMC pula, Sifu Aziz bijak dgn kaedah tersendiri melakukan “BRANDING” terhadap mereka ini sehinggakan ada dikalagannya yg mendapat jalan pintas memakai baju KMC dan individu tersebut adalah KMC kesayangan beliau En. Saffian. Komen hangat saya ini terhadap KMC Saffian bknlah atas factor dendam selepas teruk dikecam beliau didalam SUW5 setelah stlh beramai- ramai meninggalkan Kenshido & menyertai syrkt MLM lain satu thn lalu, bahkan saya sedikit pun tidak merasa kecil hati dgn kecaman2 beliau tersebut, berikutan bagi diri saya Saffian hanyalah merupakan seorang “BADUT SARKAS” yg digaji oleh Sifu Aziz untuk melakukan persembahan dihadapan ribuan perserta kursus berbayarnya. KMC Saffian sebenarnya merupakan dulunya hanyalah seorg speaker biasa yg mengendalikan SUW5 tanpa ada sebarang pencapaian walaupun “genuine 5 figure earner”, top income earner mahupun KEC ttp setelah teruk ditomah sebagai presenter ‘retorik’  dan ‘cakap x serupa bikin’, maka satu perjanjian telah dimeterai diantara KMC Saffian dan insan malang bernama Firdaus atau dikenali dgn nama mesranya ‘Along’. Firdaus ataupun “Along” secara dasarnya mempunyai 2 kaki yg bergerak iaitu KMC Hasbul dan KMC Isma, namun disebabkan sikap beliau yg kurg committed, malas  dan jrg menghadiri majlis2 ZRB membuatkan satu perjanjian yg dimerterai bagi penukaran nama bagi kedua2 akaun Kenshido sesama mereka, so that bermula dari titik itu barulah terpapar gambar En.Safian didalam top income earner. Kemudian beliau diangkat sbgai KEC dan akhirnya impian melihat speaker kesayangan Sifu Aziz menyarung baju KMC menjadi kenyataan satu thn yg lepas. Setelah termeterainya perjanjian tersebut, Firdaus secara asasnya masih memiliki sebahagian besar dari hasil perdapatan KMC tersebut, namun hanya title KMC yg diserahkan kpd speaker ZRB tersebut,en Saffian bagi memudahkan urusan kerja beliau mengendalikan kursus berbayar SUW5. Siapa sangka seorg yg bijak berkata2 diatas pentas dan meriangkan  hati perserta yg hadir dgn lawak jenakanya semasa presentationnya hanyalah merupakan seorg speaker berbayar yg meminjam baju KMC individu lain. Speaker berbaju KMC yg memperoleh elaun bulanan dari training yg beliau kendalikan disamping bergantung harap kepada kursus2 RTS berbayar di kawasan outstation. From that, we can’t deny how smart is Sifu Aziz Samad dalam memanipulasi title KMC tersebut hanya untuk memastikan yg kursus berbayar SUW5 beliau benar2 dikendalikan oleh seorg yg mempunyai kejayaan meraih pendapatan puluhan ribu setiap bulan dan berstatus jutawan. Benarkah konspirasi ini pernah terjadi?? Jgn percaya kepada apa yg saya katakana, selidik dan nilai sendiri tahap kesahihannya. Then, barisan speaker lain yg mengendalikan kursus berbayar On the side of barisan speaker ZRBMC pula, Sifu Aziz bijak dgn kaedah tersendiri melakukan “BRANDING” terhadap mereka ini sehinggakan ada dikalagannya yg mendapat jalan pintas memakai baju KMC dan individu tersebut adalah KMC kesayangan beliau En. Saffian. Komen hangat saya ini terhadap KMC Saffian bknlah atas factor dendam selepas teruk dikecam beliau didalam SUW5 setelah stlh beramai- ramai meninggalkan Kenshido & menyertai syrkt MLM lain satu thn lalu, bahkan saya sedikit pun tidak merasa kecil hati dgn kecaman2 beliau tersebut, berikutan bagi diri saya Saffian hanyalah merupakan seorang “BADUT SARKAS” yg digaji oleh Sifu Aziz untuk melakukan persembahan dihadapan ribuan perserta kursus berbayarnya. KMC Saffian sebenarnya merupakan dulunya hanyalah seorg speaker biasa yg mengendalikan SUW5 tanpa ada sebarang pencapaian walaupun “genuine 5 figure earner”, top income earner mahupun KEC ttp setelah teruk ditomah sebagai presenter ‘retorik’  dan ‘cakap x serupa bikin’, maka satu perjanjian telah dimeterai diantara KMC Saffian dan insan malang bernama Firdaus atau dikenali dgn nama mesranya ‘Along’. Firdaus ataupun “Along” secara dasarnya mempunyai 2 kaki yg bergerak iaitu KMC Hasbul dan KMC Isma, namun disebabkan sikap beliau yg kurg committed, malas  dan jrg menghadiri majlis2 ZRB membuatkan satu perjanjian yg dimerterai bagi penukaran nama bagi kedua2 akaun Kenshido sesama mereka, so that bermula dari titik itu barulah terpapar gambar En.Safian didalam top income earner. Kemudian beliau diangkat sbgai KEC dan akhirnya impian melihat speaker kesayangan Sifu Aziz menyarung baju KMC menjadi kenyataan satu thn yg lepas. Setelah termeterainya perjanjian tersebut, Firdaus secara asasnya masih memiliki sebahagian besar dari hasil perdapatan KMC tersebut, namun hanya title KMC yg diserahkan kpd speaker ZRB tersebut,en Saffian bagi memudahkan urusan kerja beliau mengendalikan kursus berbayar SUW5. Siapa sangka seorg yg bijak berkata2 diatas pentas dan meriangkan  hati perserta yg hadir dgn lawak jenakanya semasa presentationnya hanyalah merupakan seorg speaker berbayar yg meminjam baju KMC individu lain. Speaker berbaju KMC yg memperoleh elaun bulanan dari training yg beliau kendalikan disamping bergantung harap kepada kursus2 RTS berbayar di kawasan outstation. From that, we can’t deny how smart is Sifu Aziz Samad dalam memanipulasi title KMC tersebut hanya untuk memastikan yg kursus berbayar SUW5 beliau benar2 dikendalikan oleh seorg yg mempunyai kejayaan meraih pendapatan puluhan ribu setiap bulan dan berstatus jutawan. Benarkah konspirasi ini pernah terjadi?? Jgn percaya kepada apa yg saya katakana, selidik dan nilai sendiri tahap kesahihannya. Then, barisan speaker lain yg mengendalikan kursus berbayar beliau juga dicanang sebagai seorang individu hebat dan luar biasa even actually presenter beliau yg lain seperti En. Bambang dan En.Khai hanyalah meraih pendapatan RM2K-3K sebulan. “Badut sarkas” yg dibayar gaji ini akhirnya bertindak sebagai seorg presenter penuh berkeyakinan membimbing seluruh perserta kursus berbayar tersebut dalam agenda meraih pendapatan RM 30K dlm masa 3 bln. Adalah sesuatu yg kelakar dan menggelikan hati apabila modul meraih RM30K sebulan,namun ianya disampaikan oleh seorg presenter yg ‘jauh panggang dari api’ sekiranya dibandingkan dgn modul yg dibentangkan mereka. That’s the powerful of Sifu Aziz Samad yg mana konsep T-up beliau terhadap para speaker berbayarnya adalah begitu menerujakan dan meyakinkan sehinggakan tiada walau seorg perserta pun yg mengeluarkan soalan “kenapa speaker2 tersebut langsung tidak tersenarai didlm top 30 income earner mahupun KEC tetapi diberi peluang mengendalikan ribuan hadirin dlm seminar USAHAWAN RM30k DALAM MASA 3 BULAN”.

41 comments:

Zrbmc said...
This comment has been removed by a blog administrator.
NOOR IDAYU said...

my blog.....i hope you read this... ok..
http://ayuisugar.blogspot.com

fad said...

Ini semua penipuan semata2.jgn percaya.blogger ini hanya ingin menaburkn fitnah semata2.

mohamed saffian said...

bertaubatlah duhai penulis blog... bacalah hujah saya di http://pejuangscorea.blogspot.com

bon serting said...

wahai penulis...dimanakah akal fikiran mu????????? sepatut ye di blan ramadan yg mulia ini kita beramal bkan ye mnjatuhkn maruah org...lg2 org yg telah bnyak berbakti pada masyarakat serta diri anda sndiri...cube renung2 kn..slamat bramal....

muhammad faizi said...

Org bln pose ni lg mau cri rezki..
Yg si bangang ni..p cari maki..
Hahaha...
Aku tgk cik safian ni lg hsem dri muke ko..
Ko ni rizal..klu bkk spek tu..dah mcm jamban pecah..hahaha...

Arman said...

Salam....prihatin sgt yek ko ttg en saffian, AKU, dan en khai...eh sorang lagi lah presenter, ko tak tahu ke? sebab ko dah lama tak turun padang....maybe sebab tak mampu byr kos rm30 kursus RTS. Sapa lagi klu bukan EN ASMIZAR yg kini jd KMCQ...rm2k-3k, yea BETULLAH tuh...AKU NGAKU...tapi sejak dua menjak nih bro, sebab byk sgt AKU punya salah termasuk gak en khai...mYEA LAH, YG AKU BELAJAR KAT UNIV, ENGGINEERING BRO BUKAN MLM. SO, aku suka nak perbaiki diri...KO MESTI DAH LAMA TAK PERGI SUW5 bro...TAK PEA AKI BGTAU KO...DLM SUW5, AKU BUAT SESI FIRST N SECOND, TAK DEA MC YG TEE UP AKU TINGGI2 KATA AKU JUTAWAN. MALAH TAK PERNAH AKU ULANG TAK PERNAH WALAU SATU INCI PUN DSA PERNAH PANGGIL AKU KEDEPAN BILA NAK KENALKAN BARISAN JUTAWAN!!!KO TAKKAN DAH LUPA, KO PUN PERNAH GAK DIPANGGIL KEDEPAN DGN MUKA POYO KO TUH.
tapi bro, mcm mana lak BILE INCOME AKU RM5k, rm8k seminggu?? nape ko tak bitau? ko tau lah bro, ko PERNAH TGK INCOME STATEMENT AKU...nape ko jd mcm nih bro....sian...ko nak biatu kat org YG SISTEM ZRBMC NIH MENIPU SEBAB SPEAKER DIA TAK PERNAH DAPAT INCOME BESAR?
BERCAKAP KAT DEPAN MMG BAKAT TUHAN BAGI KAT AKU BRO, DR KECIK AKUNDAH BIASA NAIK PENTAS. DSA SELALU NASIHAT KAN AKU, KELEBIHAN KITA KITA CURAHKAN PD ORG LAIN...SEKURANG2nya AKU BANGGA KERANA DGN SKILL YG AKU ADA AKU BANTU ORG LAIN TERMASUK KO, DAPAT PENDAPATAN.
AKU RASA MCM AKUNLEPASKAN ANJING BRO, AKHIRNYA DIA GIGIT AKU BALIK...TAPI BELUM SEMPAT GIGIT PUN, BUKA MULUT JEA BERTERABUR DAH GIGI...
so bro....kebenaran dah aku jelaskan. jgn suka2 nak tulis benda tak berasas FAKTA, KLU POLIS NAK AKU TUNJUK STATEMENT PUN AKU ON JEA BRO...WA NO HAL...TAKUT LU LAH YG NANTI BYK HAL!....
apa pun bro...klu betul anak JANTAN, JGN LEA REMOVE KOMEN NIH, KLU TAK KO MEMEY LAGI PONDAN DR PONDAN CHOWKIT (mesti ko kenal sorang dua kan...hehehe)
AKU DOAKAN KO BERBAHAGIA DLM RUMAH BESI YG MAHAL SKUNK....SAMPAI JUMPA LAGI BRO KLU SEMPAT LEA...

BAMBANG SUDARMAN BIN OSMAN
SPEAKER ZRBMC

Rusyainie Ramli said...

Budak nama noridayu ni budak hingusan. Mai datang zrbmc. Kakak ni nak ajar sikit. Belum keja dah cakap banyak. Sekolah pun tak tau ke mana.

hazwan said...

jgn jadi manusia sombong di dunia...semua apa yang kita lakukan walaupun dalam gelap semuanya tuhan tahu...insaflah wahai pemilik blog nie...insaflah...setiap apa yang kau capai selama ini adalah pinjaman dari yang Maha Esa...kau xde pape pun sebenarnya...kau hanya insan biasa yang lemah...insaflah...kembalilah ke pangkal jalan..azab api neraka Allah dahsyat...

MOHAMMAD IZUHAIR said...

saya tkde pe nak katakan..just click and watch this out http://www.youtube.com/watch?v=btAFoQOT-UM

NOOR IDAYU said...

Ye saye baru lagi kak rusyainie n saye da tau sye ade wat sala n sye nk dtg sane nk tanye lebih lnjut but Im study...Saye x de niat pon nk tinggalkn zrbmc.team nie yg sye rase best sgt care die...Di sbbkn sifu sye brubah...Act sy x kisah sgt pasal duit ala stakat RM 70 or RM100 je..but..you know.. All my pp always make this for reason..thats why la..Ayu rase agak trtekan skit...saye bnyak sabar sbb saye baru..but its ok..kalo tak keberatan can you call me kak..ayu harap ssgt.. My number at my blog. http://ayuisugar.blogspot.com bcoz have somthing that I want to talk with you...tq...sbb 'nampak' saye..

badrul azhar said...

Engat lah saudaraku bahawa azab Allah e2 sgt2 pedih,dosa anda mmbuat fitnah e2 lebih bsa dari dosa mmbunuh..
Jikalau di dunia xkne,azab d akhirat kompom menanti anda..bertaubatlah sementara nyawa belom sampai d kerongkong...kembalilah kejalan yg benar...jgnlah jd kuda tunggangan kepada manusia yg bertopengkn iblis e2..dlm aty ad longkang..tui

Anas Iqbal said...

En.Saffian hensem giler woo,,hehe..
pemilik blog,bila nak gegar zrbmc,.asyik main nyorok-2 je,,takde kaki ke nak gerak?tangan je ye yg ade,bb tu lah menaip je keje dia :)
ayu nie belah mne senanye?mcm tkde hala tuju je?menyemak pula :)

Dr,Ninie.bukan main semangat lagi masa SGM dengan SIFU DATUK AZIZ SAMAD lepas buka puasa tadi hehe ..HEBATT!! HEYYY!! :))

NOOR IDAYU said...

hello en Anas ini bukan kisah hilang arah tuju..
awak ingat ape? Parti keadilan?huh!
awk rase smak? ttup mate awk kalo nmpak name ayu tu k..tak suh pndang pon whai en anas...

Aisya Sara said...

Haaa tulah, jangan nak kata orang atas ni tak pandang sakit pening org bawah! Dr.Ninie lah salah sorang superwoman, KMC yng jaga gila group dia sampai ke bawah. Bukan je sideline dia spt mael lambung ke entah apa yg melambung tu kata. And dia bkn jgk jaga direct sponsor dia je. Sy sgt beruntung KMC sy Lelaluqman pun spt beliau. Subuh2 lg dah kejut kami2 student solat subuh, korg pakwe makwe pun belum tentu cll subuh2 buta tu haha mana ada jutawan nk call org2 cikai tkde income lg ni tp dlm score a org2 atas peduli dgn org bawah. And ada plak si yasmintotallyspies lah apa tu tnya bila kami sakit ada ke sifu nk hulur duit? Hahaha, tu perlu ke sifu nk pi masuk tv3 bersamamu pegang check RM100K? Ke nak kena cakap sy bg kt si polan jumlah sekian2, tu tk ikhlas namanya! Prospect yng dtg suw5 yng belum join pun,dorg ditimpa kemalangan semasa pulang ke tempat mereka..sifu tk menyempat yng baru je hbs suw5 pi lawat dorg kt hospital and dorg memaklumkan kalau sifu menghulur sedikit sumbangan tp tk disebutkan jumlahnya. Tu belum lg join,sifu tk kenal pun dia sampai bapak kpd budak tu terharu sb seorang DATO' eh snggup lawat anak dia? Kalau tk hulur pun, dtg lawat pun buat pahala tau? Eh en.anas, salah lah. Bukan Datuk, kau ingat datuk khalid muhd jiwa ke? Haha

Mohamad Fairul Hamikey said...

heyyy admin blog puaka, padan muka kau kene terminate dari kenshido, sapa suruh buat keje kotor, tau la nak kaya org lain pun nak kaya jugak tp ko ni tamak haloba benarlah bahawa "org yang tamak biasanya rugi" so lepas ko rugi ko nak g maki hamun plak org yang didik ajar kau jadi manusia kenal dunia.. ni la dasar org x reti bersyukur.. bila tlibat dgn bnda haram x ingt dah mcm mana nak bersyukur... aku rasa penawar paling baik buat korang ni ko kene hidup kat somalia agaknye bru ko tahu mcm mana nak bsyukur, so nasihat aku baik ko bertaubat cepat2. sebelum ajal dtg pada kau, sebenanya yg paling dekat dengan kau wahai admin2 ialah MATI. bila mati ko x dapat dah nak menyalak mcm anjing cmni dah, so ingt btul2 MATI paling dekat dgn kau.

Mohamad Fairul Hamikey said...
This comment has been removed by the author.
Anas Iqbal said...

kepade cik ayu,cewahh,,trng2 lah bukan parti keadilan sengoii..aku tngok kau mcm tak sokong mane satu,berpikah lah pada yang satu,jngn jadi lalang,ikut angin,,kejap backup puaka,kejap backup syurga,,haih,,harap2 dapatlah petunjuk dari Allah S.W.T :)

liza rt said...

blog nih mmg untuk org yg kecewa, tolonglah insaf..totally retarded betol penulis blog ini,SETAKAD NAK TULIS DALAM BLOG, SEMUA ORG BOLEH TULIS...HAHA..HAHA ..biasalah bila dah berjaya ada jer org dengki, kan...BERSYUKUR ITU ADALAH KEJAYAAN SEBENAR, DAN KEJAYAAN ITU SANGAT KEJAM IBARAT BINATANG BUAS YG MEMEAKAN TUANNYA SENDIRI...SEPANDAI2 TUPAI MELOMPAT AKHIRNYA JATUH KE TANAH JUGA, ALLAH AKAN MEMBALAS SETIAP PERBUATAN KEJI KEPADA UMATNYA, NAUZUBILLAHHIZALIM......

sha finar said...

jgn tabur fitnah....jgn kacau periuk nasi kami...pls..hanya org yg jiwa kacau jer tulis blog macam nih..hahahaha....

mas itah said...

.BERSYUKUR ITU ADALAH KEJAYAAN SEBENAR, DAN KEJAYAAN ITU SANGAT KEJAM IBARAT BINATANG BUAS YG MEMEAKAN TUANNYA SENDIRI...SEPANDAI2 TUPAI MELOMPAT AKHIRNYA JATUH KE TANAH JUGA, ALLAH AKAN MEMBALAS SETIAP PERBUATAN KEJI KEPADA UMATNYA, NAUZUBILLAHHIZALIM......

NOOR IDAYU said...

En Anas- Malas la nk layan ko..bak kata org negeri POKOK DEK DEN! HAL KO,KO PUNYO PASAL..HAL DEN,DEN PUNYO PASAL!!MENYAMPOK TAK BETOMPEK KO NIE KO NIE! lalang konon!bnyak lak ko pnye mulut(just talk to my HAND)

muhammad faizi said...

Apabila mnusia ilang akal..buntu..
Ni la yg brlaku..wahai pnulis..anda sedang memalukan diri sndiri..

unknown said...

Jangan mengata orang tapi diri sendiri tak betul..kamu mengutuk orang tapi hakikatnya kamulah yang celaka...pejuang scoreA membantu tapi kamu menjahanamkan..memang dangkal pemikiran kamu..berani kata benar, takut(membaling batu, sorok tangan dibelakang)..sebelom mengata orang kamu cermin diri sendiri dahulu..paku dulang paku serpih, kata orang kau je yang lebih(kau jelah yang betul)..satu kamu delete sepuluh yang datang, sepuluh kamu delete seratus yang timbul, seratus kamu delete seribu pasti kamu tak terlayan..scoreA!!!!hebat!!!!hey!!,

nadia idris said...

Tanpa encik saffian, xbest suw5
tanpa encik saffian, xbest rts
tanpa encik saffian, xbestlah S.A.M.A
semua encik saffian jadi host, sampai ade yang teruja dengan en saffian. badut2 pun badut berduit dan ada hati yg ikhlas membantu semua.jumpe kat parking pun ditegur sapa.Kalu en saffian xbuat bantu suw5 rakan niaga xdapat belajar dengan ceria.tanpa en saffian rts malam isnin mengantuk.banyak en saffian tolong tuk kita, tapi ade jugak orang dengki dengan keiklasan en saffian membantu kita.kesian.

Jahlilawati Abu Bakar said...

Part 1 of 4:

Aslm’kum… Sy harap sy tdk emotional menjawap soalan2 ini hingga habis walaupun soalan2 penulis blog ini ditulis secara provokasi dgn ayat2 yg sungguh tdk sopan (mencerminkn diri si penulis blog sendiri)... sy cuba control emosi sy, insyaAllah… Utk pengetahuan, sebhgian jwpn yg sy beri sy dpt info dr grp/kwn2 rapat si penulis blog sendiri…


1. Sifu aziz mempunyai hanya 4 kaki?? Betul? Bkn 16 kaki mcm dibang bang boom selalu….

X de sapa tahu brape kaki seseorg itu ada sbb seseorg itu boleh pasang seberapa banyak proxy yg dia mahu. Sy sendiri ada banyak proxy… ehemmm…

2. income beliau x sampai RM0.5juta sbln pun… betul??

Ini pun sama.. X de sape tahu income sebenar seseorg itu sbb seseorg itu boleh buka bnyk acc.

3. utk berada didlm TOP 30 Income Earner, just need RM11k?? betul?? may b less now… I don’t know

Top 30 Income Earner berubah-ubah range incomenya brgantong pd performance pd bln trsebut, kadang2 tinggi kadang2 rendah. Di sini shj dh boleh nampak ketelusan sykt, x de selindung2.

4. separuh drp KMCQ & KEC yg tdk terdpt didlm TIE memiliki pndptn bwh RM10k..

Bilangan KMCQ & KEC yg berpndptn lebih 10K atau kurang 10K juga berubah-ubah ikut performance semasa bulanan.

5. KMCQ Hassan b Salleh dah mati syahid, dan skrg memgang status jutawan ‘alam maya’…wakaka

Tn Hj. Hassan memang dh qualified sbg KMCQ. Dia nak mati syahid ker ape ker trpulang pd dia, ini kan biz masing2, mana tahu nanti dia nak aktif balik. Apsal u sibuk? X de kena mengena dgn u! Dia x kacau u langsung! & Dia x langgar apa2 pun etika biz & peraturan sykt mcm u!
Sykt ada terms & conditions nya sendiri berapa lama seseorg itu boleh berada di dlm Hall of Fame. Sukahati Sykt lah!

6. Separuh KMC juga memegang pendptn bwh RM10k.. betul?? Betul x si jutawan 4 figure sbln??

Bilangan KMC yg berpndptn lebih 10K atau kurang 10K juga berubah-ubah ikut performance semasa bulanan. Ini bergantung kpd usaha masing2.. & of-course rezeki Allah. Ini kan biz, ada naik turun. Nak stabil pegi la keje makan gaji. Kalau keja makan gaji pun nak dpt rm10k pengalaman kurang2 kena ada 10 thn.. sebelum tu yg paling basic belajar kena abis... bukan 1 semester je mcm org tu... inilah dia contoh soalan org x habis belajar!

7. Terdpt beberapa MMC cuma raih bwh RM30K sbln…ade yg raih belasan ribu sbln pun ade..serius ni -hoho, itu bukan MMC, MOMOK C kot…

Again, pendptn seseorg itu berubah-ubah ikut performance semasa bulanan mereka termasuklah MMC. Yg kau sibuk2 bila pendptn MMC turun ni apsal? Sekurang-kurangnya kami dh collect berjuta! Kau ada? Duit yg kami dpt kami investlah kat mana2 eg property ke.. & property2 kami tu dh siap & harga pun dh naik berjuta jugak. Kau property apa yg kau ada? Property airliur ada lah!

8. Hasil jualan Kenshido bukan RM15 juta sbln Rm10juta pun bukan…- ko email DSAM sendiri , lg sahih

Hasil jualan Kenshido pun berubah-ubah ikut performance semasa bulanan.

9. Yang dpt 5 figure income sebulan bukan 2500 org….-yg pasti angkanya Cuma dlm lingkungan 50-100 org shj..brp kali ganda ko kencing org tu???

Yg pernah dpt 5-Figure memang ramai cuma mereka ni ada yg x kekal & ada yg x buat lagi. Biasalah adat berniaga, mana ada yg kekal semua. Termasuklah ada org tu bulan pertama dpt 5-Fig then drop sbb malas nak jaga kumpulan, konon bagus… X baik cakap kencing2 ni… Nanti kalau sy cakap u berak lari berganti-ganti mcm mana? Astaghfirullahhilazim… Aku pun dh cakap jadi mcm si penulis blog ni. Sabar2... Ok jaga balik bahasa...

Jahlilawati Abu Bakar said...

Part 2 of 4:

10. Siapa 62 org jutawan score A tu?? MMC :11, KMC:27- total: 38 org..-xkanseparuh KMCQ yg income RM5k sebulan tu ko panggil jutawan…separuh KMC yg income 4 figure sbln tu pun jutawan jugak ke??

Setiap Sykt MLM ada definisi nya sendiri bila mereka bg seseorg tu pangkat Jutawan, bergantong pd definisi mereka lah. Di SA, bila kita kata Jutawan maknanya Kelab Jutawan – Baik Kelab Multi-Jutawan atau Kelab Jutawan. & KMCQ adalah Kelab Jutawan In The Making. Kita panggil KMCQ jutawan juga supaya dia cepat fight masuk ke Kelab Jutawan betul. Mereka kira OTW. Yg kau dengki kita panggil mereka Jutawan apsal?
& Income turun naik ikut performance bulanan semasa masing2. X habis2 nak mempertikaikn & mengulang soalan sama pasal income ni. Wei! Ni biz lah… ada masa naik, ada masa turun, ada masa sama, ada masa sesuatu biz tu pun boleh terus x de!

11. Dari 10 org yg join score A, 2 @ 3 org jer yg dapat blk modal…or less…betul ke??

Yer ker? Kalau betul pun, biasalah ini biz, brape bnyk biz kat luar sana yg x dpt balik modal malah rugi sampai bangkrap! Apa la tanya soalan bodoh ni. Aku yg menjawap ni pun rasa bodoh sama. Isyk isyk isyk... Tapi sbb penulis dok cabar org suruh jawap, rasa bodoh pun bodoh lah, jawap jer lah, nanti dikatanya kita yg x de jawapan. Hmmm… layan jer la… Memang la ada yg x balik modal tapi cuba tengok brape ramai bukan shj balik modal malah untung, untung, untung, mcm penulis blog juga tapi malangnya now dh jadi x kenal dek untung! Walaupun ada yg x balik modal, mana ada rugi sbb dpt produk, pd harga diskaun pulak tu utk pakej eP ke atas, anak boleh pakai, x de anak tunggu ada anak! Lagi satu biz lain yg nak dpt rm30K sebln kena keluar modal kurang2 setengah juta & nak dpt balik modal kena 2-5 thn. Kita modal antara 796-6888 jer & nak dpt balik modal 4 org jer, ada org buat seminggu jer dh balik modal. Terpulang pd usaha masing2 & rezeki Allah.

12. Dari 100 org networker yg join score A, nak dptkan 10 ID student dr rangakaian bsr tu pun payah giler- inikan ko nk dpt yg guna score A, then dpt straight As… berjanggut nak cari…majoriti join dan campak portal bawah katil.

Org yg join yg ada anak boleh pakai sendiri, org yg belum ada anak campak bwh katil pun x pe.. tunggu sampai dia buat projek kat atas katil tu menjadi (projek yg sah di sisi agama lah, bukan mcm tuttttttt…), then 4 years later anak dia boleh pakai pre-school. Biul betul yg tanya ni, jwpn pun biul jugak lah!

13. Betul x yg en Saffian memperoleh title KMC drp acct insan malang bernama Firdaus???

Betul tapi dgn cara yg betul, tapi u cerita x habis nampak sngt niat x baik memutarbelitkn cerita.
Saffian dah pun explain… X puashati gi jumpa Saffian & Firdaus serentak bersemuka. Bukannya sebar cerita2 yg boleh mengelirukn org lain yg x tahu cerita sebenar.

14. betul x pendapatan account tersebut masih dikongsi bersama oleh mrk berdua? Bukan milik en Saffian sepenuhnya.

Mcmmana mereka kongsi itu hak mereka. Yg kau ungkit ni apsal & mereka x buat salah apa2pun.. Ker kau nak jugak sbb income kau dh ciput! Mcm ni lah kisah benar yg sy dpt dr teman2 rapat org2 yg terlibat.. sebenarnya dulu pndptn tu dikongsi berempat… tp skrg hanya berdua.. sbb ada yg x bersyukur… En firdaus walaupun si penulis blog kutuk kata hanya berjawatan rendah namun dgn hasil perkongsian ikhlas bersma en saffian beliau mampu utk kahwin muda, beli kete Nissan Silphy (masih ada lagi) dan dah beli rumah di Bukit Jelutong (tak duduk di PPR), Bukit Jelutong tmpat rumah yg hi-class jugak tu..

Jahlilawati Abu Bakar said...

15. Benarkah speaker hebat en Bambang income x sampai RM3k?

Heee… x lalu dh aku nak jawap pasal income org ni… Ini biz la ada turun naik… Apsal lah bengap sngt! Opps x baik aku cakap kat org mcm tu…
Update latest en Bambang skrg dah meningkat… dah bayar booking kete Camry BARU 2012 (bukan 2nd hand atau sambung bayar). Nape income dia dulu teruk ek… sbb upline dia yg duk pantai dlm tu yg jaga.. (bukan sy kata, ada org yg rapat dgn mereka2 ini yg kata). Lagi satu, centre kat Kuantan skrg pun en Bambang dah take over…insyaAllah income Bambang ok dgn usaha, berkat & rezeki Allah..Tapi again ini biz, ada masa naik turun, yg penting kita perbaiki kelemahan diri. Jgnlah nak kondem org jer.

16. Benarkah jutawan unggul yg dijulang-julang dikalangan KMCQ, ada yg hanya memandu kereta Swift Suzuki, Toyota Vios dan Naza Citra serta ada di klgn mrk hanya tinggal di flat murahan.

Mereka nak pakai kereta apa, nak duduk kat mana pun ikut sukahati mereka lah. Apa yg kau menyibuk ni! Dh x de keje sngt dh ker?? Tu lah org suruh service grp, buat prospekting, & mantapkn ilmu, dia asyik nak jaga tepi kain org.

17. Betul x Kenshido tdk terdpt didlm DSAM guide book Malaysia 2011 TOP50 Selected MLM Company. – canang2 dlm top 10 konon, top 50 pun x lps.

DSAM tu kena apply nak masuk or not & sukahati Kenshido lah kalau x nak apply. Kita x pernah canang pun kita Top 10, tapi kita kata lagi beberapa thn kita confident kita boleh dpt Top 10. Nampak sngt lah fitnah si penulis ni. Lagipun kan President Kenshido kata dia x mengidam pun nak masuk Top50 ke Top10 ke.. yg dia nak sbg Sykt yg melahirkn paling ramai MLMer Jutawan!

18. Benarkah terdpt begitu byk lambakan market portal score A didlm pasaran. Jgnkan kata nak jual half price, RM50 seportal pun susah nak cari buyer.- check sendiri dlm internet, terdpt ribuan networker score A yg dh mampus tawarkan portal dgn harga 10x lbh murah.

Lambakan portal subjektif cth sy beli eE 15 set utk 15thn tapi sy pakai sethn 1 set jer sbb kena tunggu anak naik darjah br pakai/guris lagi kad tu. Lagipun kan dh cakap tadi, yg x de anak kena tunggu buat anak dulu! Nak jual kena ada ilmu, kalau x de ilmu apa2 biz/kerja pun memang susah, kalau ada ilmu kacang jer.. Sy ada ramai rakaniaga bwh saya yg senang giler jual produk sbb dia ada ilmu. Tu lah org suruh amik ilmu – pemalas!

19. Join score A tiada risiko coz boleh jual blk set portal tu. Betul ke? Siapa yg bodoh sgt nk beli dgn harga RM800, walhal ada org jual dgn harga 10x lbh murah.

Sape kata x de risiko? Apa2 biz pun ada risiko. Tapi risiko kita lah yg paling kecik sekali sampai hampir tiadalah. Sbb portal tu anak boleh pakai. Again x de anak tunggu sampai dpt anak. Apsal bodoh plak - beli harga rm796 boleh buat biz. Mana ada org/biz kat luar sana yg buat biz modal rm796 tapi ada peluang dpt rm30 ribu sebulan! Saje je penulis ni nak mengelirukn fakta.

20. terdpt 0.8 juta pengguna score A seluruh Malaysia..ye ke? 0.8 juta yg sdg menggunakan @ yg tlh gunakan dr 1999, kemudian berduyun-duyun stop..brp btl2 yg sdg guna??

Yg guna dr mula lagi lah.. Yg stop tu terpulanglah pd mereka.. Yg betul2 sdg guna tanya sykt lah. Yg ini pun nak jadi isu.. Heee dh x de modal nak mengutuk lah ni.. Nak bnyk kan point!

21. dari 10 user score A, 5 drpnya kebiasaannya berhenti menggunaknnya slps 3 bulan berikutan keboringan dan tiada pemantauan ibu bapa.

Mana u tahu? Dh buat research ker? Mana data2nya. Sertakan bukti2 skali. Tapi apa2pun biasalah manusia cepat boring.. sy beli mesin urut berbelas-belas ribu pun berhenti guna selepas 1 bln, sy belikn anak sy keyboard, gitar, biola, & mcm2 lagi lah, nanti cerita semua kata menunjuk plak, semuanya mereka berhenti guna lepas sebulan dua. Apa nak kisah.. Tapi budak2 walaupun dia boring atau x suka pergi sekolah, tetap pergi sekolah, sbb ada pemantauan ibubapa. Pokok pangkalnya kita sebagai ibubapalah kena main peranan. Ikut anak memang lah mereka nak main jer mcm korang.. korang apa tau.. anak pun belum ada… belajar pun x nak habiskan.. asyik autakan fakta aje..

Jahlilawati Abu Bakar said...

Part 4 of 5:

22. dimata guru-guru, score A di cop MLM penipu bertopengkan pendidikan. – x percaya??? Pergi sekolah dan survey 10 org guru pun cukup..

Sy pergi beberapa sekolah ok jer.. U yg pegi mereka cakap begitu.. sbb u songlap duit mereka kot! Sy dengar ada sekolah yg nak saman u!

23. semasa pelancaran KOGUM & GPMS, PM x sebut langsung score A, inikan pula kata score A terbaik….

Sebut.. sapa kata x sebut… Fitnah fitnah… si penulis blog ni confirm x dtg. Sy bersama Top Leaders SAP kami VVIP.. duduk di depan.. siap tangkap gambar duduk dekat ngan PM lagi.. Kami dengar sampai habis, memang ada sebut…gi tengok kat link ni http://m.youtube.com/watch?v=-Rmd7dkw734 minit ke 01:38 ke atas. Fitnah tu dosa besar tau!

24. benarkah ada KMC yg pegang pendptn RM50k sbln awal tahun lalu, be 1st KMC Rangking, tp last month just collect RM5k?

Isyk isyk isyk x habis2 dgn soaln b_ng_ng ni.. Ni biz la mesti lah ada turun naik, & kadang2 ada yg x kekal pun. Apa nak heran & ungkit kan! Kalau kerja makan gaji nak dpt rm30k sebulan pun makan masa 10 bln kalau gaji RM3k. Antara pernah dpt rm50k sebulan, lepas tu dpt lagi income tiap2 bln cuma x tentu bnyk atau sikit, bandingkn dgn langsung x de peluang nak dpt rm50K, yg mana lebih bagus? RM50K bnyk tu beb..

25. Benarkah leader-leader yg t- up diri sendri 5 figure di ZEBMC, majoritinya income RM3-4k sbln?? Or less??

Mereka pernah dpt 5-Fig, lepas tu income turun naik ikut performance masing2. X kan nak cakap pd org income terendah sy adalah bla..bla..bla.. mestilah kita cakap income tertinggi kita. Lagi soalan b_ng_ng!
X di nafikan ada yg t-up diri sendiri lebih, sbg cth ada yg beritahu sy ada seorg Consultant PAB yg baru shj mengeluarkan Satria Neo Maroon (bkn F10) yg juga salah seorg testimoni mark-up income terlebih… Opsss terlebih bg bukti sudah…

26. Pengrekrutan rakan niaga beramai- ramai tanpa ada market yg benar2 menggunakan product di panggil ‘HEAD HUNTING’??? Sekiranya rakan niaga lbh ramai berduyun- duyun drp user product itu sendiri, itu pun dipanggil ‘HEAD HUNTING’??

Ini nak explain panjang. Bacalah Laporan Kepatuhan Syariah, 114 mukasurat tu. Distributor SAP boleh download dr K-Office. Kita telus & sebarkn. Senang cerita kalau SAP ni ‘Head Hunting”, Panel Syariah Ust Engku & Ust Azizi x cakaplah SAP patuh syariah!

27. Benarkah pada JUN 2010, lesen kenshido digantung sementara berikutan laporan HEAD HUNTING; yg terlalu byk???

Lesen digantung sbb ada pihak sabotaj. Tapi kita dpt balik dlm masa 2 minggu jer.. Mana ada sykt lain boleh dpt balik cepat mcm ni. Biasanya bukan shj lambat malah bnyk yg x dpt balik terus. Ini menunjukkn biz/sykt/prod kita genuine.

28. semasa meeting MMC & KMC bersama ustaz Engku, guidelines yg diterangkan oleh ustaz Engku tidak disampaikan bulat-bulat kpd networker bawahan…bila sampai kebwh, byk asam garam, ajinamoto dan pengubahsuaian mengikut situasi networker dan logic berlaku.

Sape kata x sampaikn. Sy sampaikn. Tapi nak lagi best – tuanpunya badan tu dtg le sendiri ke Seminar Kepatuhn Syariah (SKS) yg diadakn setiap bln – dengar penjelasan direct sendiri dr ustaz – x de lah asam garam ajinomoto, fresh dr mulut ustaz sendiri. Lu ada dtg SKS? Jgn sedap nak komen jer… Kalau dtg pun setakat sekali mana nak pandai. Sy yg dh dtg bnyk kali pun still belajar lagi.

Jahlilawati Abu Bakar said...

Part 5 of 5:

29. sepanjang 7 tahun Kenshido di pasaran, terdapat lebih 300,000 networker yg join bermotivasikan RM30k – 3bln, kemudiannya mati katak macam tu jer…dan kini digelar kerengga dan sniop jadian....nasib baik bukan serigala jadian….

7 thn 300K mati katak… kalau biz lain 7 thn rasanya 3Juta kot mati beruk. Ini biz lah.. mana ada semua yg masuk brjaya! Heee… x habis2 soalan b_ng_ng ni! Buat kurang pahala puasa aku jer jawap 30 auta korang ni! Hello… mana dpt fakta ni…. korg ni.. sodap mulat korang yo… ramai jugak yg mati katak hidup balik… salah satu cth org beritahu sy – en azizul hakim kita.. join 2006 pastu stop wat biz lain.. 2010 join balik smpi 2012… smpi diberikan wang ehsan bernilai RM100k++ oleh seorg Jutawan SAP… x kenang jasa langsung..

30. terdapat ratusan networker ZRBMC yg buat fulltime, tapi income bwh RM1k sebulan. Ada yg dh bertahan 6 bulan, tapi dungu lg. tak paham2 yg score A ni adalah ‘HEAD HUNTING’.

Brape ramai org yg keje makan gaji full time, or buat biz conventional full-time, or buat MLM lain full-time, tapi income bwh RM1k sebln. Wahai pembaca budiman, kalau nak tahu ribuan org yg dpt income RM1k ke atas sebln. Lagi soalan ngok!

Ada org nak tambah kat sini - Biasiswa RM800k betul ke tak, boleh tanya tuanpuanya badan Isma Rizal sendiri or check dgn MARA terus.. sbb itu lah jumlah yg diberitahu oleh dia sendiri..

Ok sy dh jwp dah 30 soalan propa ni. Sebhgian jwpn spt yg sy beritahu di permulaan jwpn, sy dpt dr grp/kwn2 rapat si penulis blog sendiri. Harap pihak blogger berpuashati dgn jwpn ini. Kalau x puashati - dtg terus jumpa sy, atau mana2 MMC atau Sykt, kita communicate face 2 face dua hala terus senang, cepat & jelas. X de la buang2 masa di bln mulia ni, sy amik masa 2 hari nak tulis, sbb bukan x de fakta, tapi sbb nak tone down ayat sy supaya x sama meroyan mcm blogger.. Kena la jaga status MMC tapi ada yg x tertahan trkeluarlah jugak, nasiblah blogger… kau yg cari pasal.

Sy berharap & berdoa penulis mendpt balasan setimpal di atas perbuatan mereka yg cuba memfitnah kami Usahawan SA yg ingin menaikkan Darjat/ Harakat/ & Martabat Pendidikan & Ekonomi Diri Sendiri, Keluarga & Negara.

Score A Memang Betul-Betul Hebat!

30-Jul-2012
MMC Kak Jah
p/s: Sy gentlewoman.. pakai nama betul.. bukan mcm penulis blog.. identity pun disorokkn.. dr situ dh nampak siapa yg benar siapa yg salah!

Nor Fadzilah said...
This comment has been removed by the author.
roy yusnie said...

noor idayu..

i pun pelik dgn puak score a ni..bkn ke dorang ni jual produk pendidikan ,tp apsal komen dorang mcm bdk x skolh je..mcm mne la org nk respek..klu dh merudum jgn slhkn org lain..kate2 korg tu mncerminkn diri korg..puiihhh

mcm org x bertamadun...

komen si badut d pejuang score lak hentam peribadi orang,,,mcm dh xde idea je..lg la memualkn bila baca..nmpk sgt cam badut bingaii..(ko pun ngaku kn..)

NOOR IDAYU said...

to roy yusnie: ade hadiah untuk awak

http://ayuisugar.blogspot.com/2012/07/alah-mak.html

Muhammad Zamri said...

Nikmat peluang yg sedia ada pada diri di rosakkan kerna hati yg kotor yg tidak pernah diisikan dengan ayat2 suci Al-Quran yg kini penuh dgn ahsrat dengki cemburu dengan kelebihan org lain ini lah contohnya senang kata setan bertopengkan manusia !

MCKK said...

salam semua. selamat berpuasa.

MCKK said...

Semoga sihat2 belaka utk kedua2 belah pihak yg bergaduh.

MCKK said...

Ada apa2 cerita terbaru? Kalau takda, saya nak buat cerita sikit.

MCKK said...

Bapak (DSAS) Segala Cross-Line sedang melaksanakan projek bagi seluruh kawasan2 Kenshido International dgn persetujuan Dr Jason Kok. Cross-line memang dibenarkan dan legal dlm Kenshido dgn syarat2 yg tertentu. Why now? Kalau group India & China tahu alasan2 mengapa projek ini di implementasi.....mampus.

MCKK said...

Why now?
Group Dr.Karthig, tak kan join group lain, sebab Dr.Karthig masih ada.
Group Murali, tak kan join group lain, sebab Murali masih ada.
Group Anis, tak kan join group lain, sebab Anis masih ada.
Group Faiz, tak kan join group lain, sebab Faiz masih ada.
Group Normah, tak kan join group lain, sebab Normah masih ada.
Jen,,jen...jen. Siapa yg tak da?





MCKK said...

Why now?
Group Mona, tak kan join group lain, sebab Mona masih ada.
Group Jahlilawati, akan masuk group RT atau KMD.
Group Rohaiza, akan masuk group RT atau KMD.
Dah terang lagi bersuluh.

Siapa yg untung dlm projek re-structuring ni?
Siapa yg untung dlm projek cross-lining ni?
Siapa dia punya master-mind?
Why now?

MCKK said...

Dengar le cakap kami, re-branding is required for Kenshido International.
Bukan insentif & motivasi.
Bukan cross-lining.

Post a Comment